Bezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější receptyBezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Léto - čas jahodLéto - čas jahod Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 18.06. 2019
Dnes má svátek Milan
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Kohoutí hřebeny z plundrového těsta

fotka Kohoutí hřebeny z plundrového těsta
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 80 min
Hodnocení:  ++-_______
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Kohoutí hřebeny z plundrového těsta:

asi 1/4 l mléka  | 30 g droždí  | 60 g cukru  | 3 žloutky  | 200 g másla  | 500 g polohrubé mouky  | 1 špetku soli  | trochu vanilky  | dle chuti: citrónová kůra  | dle potřeby: tuk na potření plechu  | Náplň:  | 100 g ořechových jader  | trochu mléka  | 1 lžíce medu  | 80 g cukru s vanilkou  | 30 g piškotových drobtů nebo jemně mleté bílé strouhanky

Postup přípravy receptu Kohoutí hřebeny z plundrového těsta:

Z trošky vlahého mléka, droždí, cukru a mouky zaděláme řídký kvásek a necháme jej kynout. 2/3 odvážené mouky dáme do mísy, přidáme cukr, sůl, vanilku, citrónovou kůru, žloutky a zaděláme kváskem. Vláčné těsto dáme asi na půl hodiny kynout. Zbylou třetinu mouky a máslo zpracujeme na tukový bochánek a dáme jej do chladna.
Nastrouhané ořechy podusíme s mlékem, medem a cukrem. Prochladlou nádivku zahustíme drobty nebo strouhankou.
Na pomoučeném vále lehce vyválíme kynuté těsto na placku. Doprostřed placky rozválíme připravený tukový bochánek. Těsto složíme ze čtyř stran do středu jako obálku, přeložíme na polovinu a lehce rozválíme. Pak překládáme třikrát na šířku a třikrát na délku a balíček těsta dáme na chvíli odpočinout do chladna. Toto překládání a rozvalování opakujeme třikrát a pak těsto definitivně rozválíme. Nakrájíme obdélníky. Do středu dáme nádivku, těsto po délce k sobě spojíme a přitiskneme. Švem obrátíme na vál, stočíme do rohlíku a na vnější straně okraj několikrát rádlem nařízneme. Povrch pomažeme bílkem nebo vejcem a v dobře předehřáté troubě upečeme.


Fotky receptu Kohoutí hřebeny z plundrového těsta:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Kohoutí hřebeny z plundrového těsta
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Přehledné srovnání bankovních i nebankovních půjček online na Usetreno.cz



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !