2 kg hrušek
| 1/2 l octa
| 1/4 l vody
| 500 g cukru
| kousek skořice
| 80 g hořčičných semínek
| 50 g křenu
| 5-10 zrnek pepře
| 5-10 zrnek nového koření
Postup přípravy receptu Kořeněné hrušky:
Oloupané hrušky po délce rozpůlíme a zbavíme jádřinců . Ve 1/4 litru vody svaříme ocet (nejlépe vinný ), cukr a skořici. V tomto nálevu povaříme hrušky doměkka. Vyjmeme je, dáme do velké sklenice a přidáme k nim očištěný , pokrájený křen, hořčičná semínka, pepř a nové koření. Zalijeme je nálevem z něhož jsme odstranili skořici a sklenici uzavřeme hliníkovou folií. Hrušky vydrží až přes dva měsíce . Přidáváme je k různým pokrmům podobně jako sterilizované okurky.