Bezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější receptyBezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Léto - čas jahodLéto - čas jahod Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 20.06. 2019
Dnes má svátek Květa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Královský závin

fotka Královský závin
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 75 min
Hodnocení:  +++_______
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Královský závin:

250 g hladké mouky  | 1 lžíce oleje  | 1 lžíce rumu  | 1 špetka soli  | 1 žloutek  | Náplň:  | 400 g kyselejších jablek  | z 1/2 citronu šťáva  | 100 g pískového cukru  | 100 g hroznového vína  | 0,5 dcl koňaku  | 50 g rozinek  | 0,25 dcl rumu  | 100 g vlašských mletých ořechů  | dle potřeby: máslo na pokapání a potření  | dle chuti: moučkový cukr  | dle potřeby: papír na pečení

Postup přípravy receptu Královský závin:

Z mouky, oleje rumu, soli, žloutku a vlažné vody podle potřeby vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme na dva díly, zabalíme do průhledné folie a necháme 1/2 hodiny při pokojové teplotě proležet. Omyté kuličky hroznového vína rozpůlíme, zbavíme jadérek a zakapeme koňakem. Rozinky zakapeme rumem. Oloupaná jablka zbavíme jadřinců, rozčtvrtíme a nakrájíme na tenké plátky a zakapeme citrónovou šťávou. Plátky těsta rozválíme na pomoučněném vále co nejvíce do tenka, rozložíme na pomoučněné utěrky a prsty roztahujeme, aby byly co nejtenčí. Pokapeme rozpuštěným máslem, posypeme ořechy, jablky, rozinkami, hroznovým vínem, pískovým cukrem a skořicí. Nepravidelné okraje těsta odřízneme a použijeme na ozdobu. Pomocí utěrky zavineme, ozdobíme kousky zbývajícího těsta, potřeme máslem a záviny položíme na papírem vyložený plech. Dáme do předehřáté trouby a pečeme při 200 °C asi 40 minut. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem. Můžeme podávat ještě teplý, je opravdu královský.



Fotky receptu Královský závin:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Královský závin
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Přehledné srovnání bankovních i nebankovních půjček online na Usetreno.cz



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !