Postup přípravy receptu Krémové řezy s hroznovým vínem:
Suchary rozdrtíme najemno, rozpustíme tuk, smícháme ho s 1 lžící cukru, vanilkovým cukrem a rozdrcenými suchary. Hranatou obdélníkovou formu vyložíme průsvitnou fólií. Na dno dáme vzniklé těsto a silně přitlačíme, necháme v chladu. Želatinu namočíme, mascarpone, jogurt, citrónovou šťávu, kůrů a zbylý cukr ušleháme do pěny. Želatinu vymačkáme a opatrně rozpustíme. Smícháme 2 lžíce krému se želatinou, pak směs dáme do zbylého krému a zamícháme. Rozprostřeme na těsto a uhladíme. Dáme na 2 hodiny do chladu. Kuličky hroznového vína rozpůlíme a vypeckujeme. Koláč vyndáme z formy, rozkrojíme na osm kousků. Řezy poklademe vínem. Zahřejeme marmeládu, protlačíme ji přes síto a nakapeme na víno na řezy.