Použité suroviny receptu Kynuté těsto - základní recept:
150 g másla nebo Hery
| 500 g hladké mouky
| 100 g hrubé mouky
| 80 g cukru krupice
| špetka soli
| 30 g droždí
| 2 vejce
| 200 ml mléka
| 1 balíček vanilkového cukru
Postup přípravy receptu Kynuté těsto - základní recept:
Nejprve připravíme kvásek. Droždí rozetřeme vařečkou s asi 20 g cukru na řídkou kaši. Přilijeme zhruba polovinu vlažného mléka a rozšleháme, pak kvásek zahustíme moukou na řidší těstíčko a necháme v teple vzejít. Do mísy na těsto vsypeme zbytek cukru, vanilkový cukr a mouku, přidáme kvásek, rozpuštěné máslo a ostatní přísady. Vše zpracujeme v hladké nelepivé těsto a dáme do tepla kynout. Během kynutí těsto nejméně 2x přetužujeme.
Fotky receptu Kynuté těsto - základní recept:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!