8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Losos s bylinkovou omáčkou

fotka Losos s bylinkovou omáčkou
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 70 min
Hodnocení:  ++++++-___
Počet hodnocení: 16

Použité suroviny receptu Losos s bylinkovou omáčkou:

1 plát listové těsto  |  sůl  | 1 ks vejce  | špetka bílý pepř  | 1 ks brokolice  | 800 g losos  | 3 lžíce olivový olej  | 2 lžíce nasekaný kopr  | 2 lžíce nasekaná pažitka  | 250 g kysaná smetana  |  citronová šťáva

Postup přípravy receptu Losos s bylinkovou omáčkou:

Troubu rozehřejeme na 200 C. Listové těsto důkladně rozválíme a rozkrájíme na obdélníky o velikosti 10x6 cm. Potřeme rozšlehaným vejcem, položíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme dozlatova.

Brokolici opláchneme, rozebereme na růžičky, vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme. Pak vodu slijeme, brokolici krátce namočíme do ledové vody a necháme okapat.

Lososa očistíme, opláchneme a osušíme. Nakrájíme ho na steaky, osolíme, posypeme bílým pepřem a pokapeme citronovou šťávou. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a steaky opečeme z každé strany přibližně 5 minut. Opečeného lososa přendáme na mísu a udržujeme na teple. Do výpeku nasypeme nadrobno nasekané bylinky, přilijeme kysanou smetanu, osolíme, promícháme a společně provaříme.

Brokolici ještě krátce prohřejeme třeba na pařáčku. Na talíře rozdělíme obdélníky z listového těsta, přidáme lososa, vařenou teplou brokolici a vše doplníme bylinkovou omáčkou.

Hotového lososa s bylinkovou omáčkou můžeme podávat bez přílohy, jako předkrm nebo s různě upravenými bramborami.


Fotky receptu Losos s bylinkovou omáčkou:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Losos s bylinkovou omáčkou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Komentáře receptu Losos s bylinkovou omáčkou
Obrázek uživatelky
profil
My kupovali před lety titanový hrnec na https://www.zgastro.cz a myslím si že se stále jedná o velmi kvalitní obchod. Stačí se tam jít podívat a hned si vybrat.
Obrázek uživatelky
profil
To mně jako teď po té co jsem investovala před 4 tisíce do elektrického grilu chceš říct že se jedná o vadný kus? No to snad ani nemůžeš myslet vážně holka jedna. Tak mi teda poraď kde si nějaký kvalitní hrnec pořídit.
Obrázek uživatelky
profil
No lososa na elektrickém grilu nemůžeš dělat, to ví snad v dnešní době už každý? No je vidět že teda vyjímka potvrzuje pravidlo, jen co je pravda. Ale tak nedá se nic dělat, někdo tě musí poučit. To se dělá v hrnci, v nějakém kvalitním.
Obrázek uživatelky
profil
Říkala jsem si jestli náhodou neudělám chlapovi na výlet lososa, ale on je opravdu takový nepříjemný když má rybu někde. Nevím proč je takový, je to možná tou tepelnou úpravou kterou mu tak dokonalou nenabídne náš elektrický gril? Nevíte některá čím by to tak asi mohlo být?

Oblíbené recepty v kategorii
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles