Postup přípravy receptu Marcipánoví zajíčci v hnízdech:
Povařte 0,75 l vody s máslem a solí, přidejte mouku a za stálého míchání vařte až do doby, než se těsto začne oddělovat ode dna. Stáhněte z ohně, vešlehejte 1 vejce a nechte 10 minut chladnout. Potom přimíchejte zbylá vejce, těstem naplňte cukrářský kornout a na plech vyložený pečícím papírem vymačkněte 6 věnečků. Pečte 20-25 minut v předehřáté troubě při teplotě 225°C. K věnečkům v troubě můžete postavit sklenici s vodou, aby se těsto příliš nevysušilo. Během pečení troubu neotevírejte! Po vyndání z trouby nechte věnečky 5 minut chladnout a pak je rozřízněte na dvě části a odložte stranou.
Z marcipánu a cukru moučky vypracujte 6 velých kuliček a 6 měnších vajíček,které na konci nařízněte tak, aby vznikly uši.Z kuliček vyválejte malá tělíčka, navlhčete a přilepte je k naříznutým vajíčkům. Potravinářskou barvou naznačte nos, oči, případně knoflíčky. Ze zbytku marcipánu udělejte vajíčka, pokropte je vodou a vyválejte v nasekaných pistáciích.
Mascarpone, jogurt, cukr a vanilkový cukr vmíchejte do krému, naplňte jím cukrářským kornout a nastříkejte na spodní díl věnečků. Zakryjte druhým dílem a do středu posaďte zajíčky a marcipánová vajíčka.