Postup přípravy receptu Čokoládová trikolora (pavé):
1. Formu na biskupský chlebíček vyložte fólií na potraviny a co nejlépe ji uhlaďte (u nepřilnavé formy tenhle krok přeskočte). Trikolora se sestavuje postupně. Každou čokoládu dejte do jiné misky. 200 ml smetany uveďte do varu a přelijte přes tmavou čokoládu; míchejte, dokud se nerozpustí. Vlijte do formy a dejte do chladničky. Postup opakujte s mléčnou čokoládou; na bílou stačí 100 ml. Každou vrstvu nechte ztuhnout, než na ni nalijete další.
2. Hotový dezert dejte na pět hodin do chladničky, ale můžete ho i zmrazit (v tom případě ho pak před podáváním ponořte i s formou na pár vteřin do teplé vody, aby se lépe vyklápěl; hladkému vyklopení napomůže i fólie). Tento velice, velice hutný dezert ozdobte mandlemi v čokoládě a podávejte ho nakrájený na decentní plátky – a pak si už jen vychutnejte souznění tří druhů čokolády v jediném soustu…
TiP
V trikoloře se uplatní i čokolády s různými příchutěmi. Počítejte jen s tím, že čím kvalitnější bílou čokoládu použijete, tím bude tato vrstva vláčnější, protože kakaové máslo rychle měkne. Levnější druhy s rostlinným tukem tuhnou lépe.