Použité suroviny receptu Medové perníčky od včelaře:
300 g cukru
| 200 g medu
| 700 g hladké mouky
| 15 g sody
| 3 celá vejce
| 1 lžička skořice
| 1 lžička mletého hřebíčku
| z 1/2 citrónu kůra
| 1/2 pomeranče
| 1 bílek
| lžička solamylu
| z 1/2 citrónu šťáva
Postup přípravy receptu Medové perníčky od včelaře:
Všechny ingredience smícháme a vytvoříme těsto, které necháme odležet v lednici alespoň do druhého dne. Potom těsto rozválíme a vykrájíme různé tvary perníčků. Po upečení necháme necelý týden uležet v lednici a během té doby perníčky ozdobíme.
Na polevu smícháme 1 bílek se lžičkou solamylu a přecezenou šťávou z 1/2 citrónu a přidáme moučkový cukr (na 1 bílek cca 250 g cukru).