Ostružiny - pro pochutnání i zdravíOstružiny - pro pochutnání i zdraví Léto - čas jahodLéto - čas jahod Čas malinČas malin Borůvky - víte o nich všechno?Borůvky - víte o nich všechno?
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 14.07. 2020
Dnes má svátek Karolína
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Pampeliškový med

fotka Pampeliškový med
Vložil:
Porcí:1
Doba přípravy: 120 min
Hodnocení:  ++++++-___
Počet hodnocení: 278

Použité suroviny receptu Pampeliškový med:

400 ks hlavička pampelišky  | 2 litry voda  | 3 ks citrón  | 2 kg cukr krystal

Postup přípravy receptu Pampeliškový med:

Hlavičky rozkvetlých pampelišek bez stonků vypereme pod tekoucí vodou. Vložíme do čtyřlitrového hrnce na zalijeme 2 lity vody. Přidáme omyté citróny, rozkrájené na kolečka a vaříme 15 minut. Potom hrnec odstavíme a vše necháme 24 hodin vylouhovat. Druhý den přecedíme přes hustý cedník nebo přes plátýnko do čistého hrnce. Do šťávy přidáme cukr a za občasného míchání vaříme ještě asi 1,5 hodiny, až se med začne táhnout. Čím déle med vaříme, tím je hustší. Hotový pampeliškový med lijeme ještě horký do malých skleniček, uzavřeme víčkem a máme hotovo. Pampeliškový med je vhodný při léčení astmatu nebo nachlazení. Můžeme také rozmíchat s máslem /medové máslo/ a mazat na chleba nebo pečivo. Pampelišky trháme na klidném, čistém místě, kde nejezdí auta a pokud možno kolem poledne, kdy jsou pampelišky nejvíc rozkvetlé.

Citróny nenahrazujeme kyselinou citrónovou a potom je pampeliškový med bez chemických přípravků.

Vyzkoušejte další báječné recepty na pampeliškový med:
Pampeliškový med s pomerančem
Pampeliškový med mojí babičky
Dědův pampeliškový med
Med z pampelišek

 



Fotky receptu Pampeliškový med:

Pampeliškový med
Pampeliškový med
Pampeliškový med
Pampeliškový med
Pampeliškový med
Pampeliškový med
Pampeliškový med
Pampeliškový med
Pampeliškový med
Fotky vložil: Natural,maruska,Ježíšek,alenab,vocjan,filipi 
Hodnocení receptu Pampeliškový med
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Komentáře receptu Pampeliškový med
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Dělame každý rok a přes zimu do čaje je to mňamka
Obrázek uživatelky
profil
tak jsem včera opět vařila pampeliškový med podle tohoto receptu a už po 1 hodině vaření byl med hodně tuhý - asi záleží na přesném odměření vody. Tak jsem asi 5 dcl vody přidala, nechala povařit a dopadlo to výborně. Med je krásně tmavý a tuhý tak akorát.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
píšete, že Vám med zkaramelizoval, tak to jste ho asi o něco déle vařila. Na tom dost záleží, mně se to také u některé dávky stalo. Čím déle med vaříme, tím je tmavší a hustší.
Za chvíli už rozkvetou pampelišky, tak hned několik dávek uvařím.
Obrázek uživatelky
profil
Já jsem med dělala v loňském roce a strašně mě zkaramelizoval, že mi připadalo že je to samý cukr. Možná, že jsem udělala někde chybu, ale nevím kde.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Dělala jsem ho a je výborný.Všem nám moc chutná.Teď jsem do skleničky s medem přidala vlašské ořechy a je to vynikající.

Oblíbené recepty v kategorii
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles