Víte, kolikátého je Den otců v roce 2017?Víte, kolikátého je Den otců v roce 2017? Bezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější receptyBezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější recepty Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Léto - čas jahodLéto - čas jahod
Chytrá Žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 29.06. 2017
Dnes má svátek Petr a Pavel
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Pampeliškový med

fotka Pampeliškový med
Vložil:
Porcí:1
Doba přípravy: 120 min
Hodnocení:  ++++++-___
Počet hodnocení: 242

Použité suroviny receptu Pampeliškový med:

400 ks hlavička pampelišky  | 2 litry voda  | 3 ks citrón  | 2 kg cukr krystal

Postup přípravy receptu Pampeliškový med:

Hlavičky rozkvetlých pampelišek bez stonků vypereme pod tekoucí vodou. Vložíme do čtyřlitrového hrnce na zalijeme 2 lity vody. Přidáme omyté citróny, rozkrájené na kolečka a vaříme 15 minut. Potom hrnec odstavíme a vše necháme 24 hodin vylouhovat. Druhý den přecedíme přes hustý cedník nebo přes plátýnko do čistého hrnce. Do šťávy přidáme cukr a za občasného míchání vaříme ještě asi 1,5 hodiny, až se med začne táhnout. Čím déle med vaříme, tím je hustší. Hotový pampeliškový med lijeme ještě horký do malých skleniček, uzavřeme víčkem a máme hotovo. Pampeliškový med je vhodný při léčení astmatu nebo nachlazení. Můžeme také rozmíchat s máslem /medové máslo/ a mazat na chleba nebo pečivo. Pampelišky trháme na klidném, čistém místě, kde nejezdí auta a pokud možno kolem poledne, kdy jsou pampelišky nejvíc rozkvetlé.

Citróny nenahrazujeme kyselinou citrónovou a potom je pampeliškový med bez chemických přípravků.

Vyzkoušejte další báječné recepty na pampeliškový med:
Pampeliškový med s pomerančem
Pampeliškový med mojí babičky
Dědův pampeliškový med
Med z pampelišek

 



Fotky receptu Pampeliškový med:

Pampeliškový med
Pampeliškový med
Pampeliškový med
Pampeliškový med
Pampeliškový med
Pampeliškový med
Pampeliškový med
Pampeliškový med
Pampeliškový med
Fotky vložil: Natural,maruska,Ježíšek,alenab,vocjan,filipi 
Hodnocení receptu Pampeliškový med
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
Poslat emailem GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Komentáře receptu Pampeliškový med
Obrázek uživatelky
profil
tak jsem včera opět vařila pampeliškový med podle tohoto receptu a už po 1 hodině vaření byl med hodně tuhý - asi záleží na přesném odměření vody. Tak jsem asi 5 dcl vody přidala, nechala povařit a dopadlo to výborně. Med je krásně tmavý a tuhý tak akorát.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
píšete, že Vám med zkaramelizoval, tak to jste ho asi o něco déle vařila. Na tom dost záleží, mně se to také u některé dávky stalo. Čím déle med vaříme, tím je tmavší a hustší.
Za chvíli už rozkvetou pampelišky, tak hned několik dávek uvařím.
Obrázek uživatelky
profil
Já jsem med dělala v loňském roce a strašně mě zkaramelizoval, že mi připadalo že je to samý cukr. Možná, že jsem udělala někde chybu, ale nevím kde.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Dělala jsem ho a je výborný.Všem nám moc chutná.Teď jsem do skleničky s medem přidala vlašské ořechy a je to vynikající.
Obrázek uživatelky
profil
děkuji za inspiraci, příští rok určitě udělám

Oblíbené recepty v kategorii
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY KONTAKT  © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles