Použité suroviny receptu Pikantní andaluský nákyp:
půl kila brambor
| půl litru masového vývaru
| čtvrt kila rajčat
| čtvrt kila cuket
| čtvrt kila lilku
| 425 g cizrny v konzervě
| 200 g tvrdého sýra
| 50 g šalotky
| půl svazku petrželky
| 20 g másla
| 125 ml smetany
| čerstvá máta
| bazalka
| rozmarýn
| sůl, pepř
Postup přípravy receptu Pikantní andaluský nákyp:
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a předvaříme v masovém vývaru asi pět minut. Na plátky nakrájíme i cuketu, lilek a rajčata. Formu plníme střídavě vrstvami brambor se zeleninou a polovinou množství sýra, nakrájeného na hranolky. Oloupanou šalotku nakrájíme najemno, na pánvi zpěníme máslo a šalotku v něm necháme zesklovatět. Zalijeme smetanou, okořeníme solí, pepřem, bazalkou a rozmarýnem a necháme chvíli povařit. Přidáme najemno nasekanou petrželku a mátu a touto směsí zalijeme zeleninu. Posypeme zbytkem sýra a pečeme asi 45 minut.
Fotky receptu Pikantní andaluský nákyp:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!