Postup přípravy receptu Pikantní koláče Hawai:
Listové těsto necháme pozvolna rozmrazit, hrášek také. Ananas dáme okapat a pak pokrájíme na drobné kousky. Uzené maso nakrájíme na kostičky a sýr jemně nastrouháme. Sýr spojíme se zakysanou smetanou a ochutíme pepřem, přidáme uzené maso, ananas a hrášek a vytvoříme směs, kterou budeme koláčky plnit.
Obdélníkové plátky listového těsta rozpůlíme na čtverce, takže vzniknou dvojice. Vždy do jednoho čtverce tvořítkem vykrojíme tvar květu a odložíme stranou. Získáme tak 6 plných čtverců, 6 ozdobně vykrojených čtverců a 6 samostatných květů.
Vejce rozklepneme a oddělíme bílek od žloutku. Bílkem potřeme okraje celých čtverců a přiklopíme vykrojenými čtverci. Okraje přitiskneme. Koláčky a květy klademe na plech vyložený pečícím papírem, potřeme je rozmíchaným žloutkem se šlehačkou a posypeme sezamem. Do středu koláčku navršíme připravenou náplň.
Všechny části pečeme asi 20 minut v troubě předehřáté na 200 stupňů. Přbližně po 12-15 minutách sejmeme z plechu jako první vykrojené květy, aby se nespálily.