Použité suroviny receptu Pizza s mletým masem a feferonkami:
1 balení směsi na pizzu
| 1 svazek lahůdkové jarní cibulky nebo jeden pórek
| 4 stroužky česneku
| 2 větší rajčata
| 400 g mletého masa
| 200 g libovolného sýra
| 1 balení černých oliv
| 4 nejlépe naložené feferonky
| dle potřeby: olej
| dle chuti: sůl a pepř
Postup přípravy receptu Pizza s mletým masem a feferonkami:
Cibulky nebo pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme, rajčata omyjeme a vše nakrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme olej. Mleté maso na něm prudce osmahneme. Přidáme nakrájenou cibuli (pór), česnek, rajče a vše za stálého míchání asi 2 min. podusíme. Osolíme a opepříme. Troubu předehřejeme na 200 °C. Těsto na pizzu připravíme podle návodu na obalu. Rozválíme ho a vložíme do formy na pizzu. Položíme na něj opečené mleté maso. Sýr nakrájíme na kostičky nebo nastrouháme na hrubém struhadle. Pizzu obložíme sýrem, olivami a feferonkami. Pečeme asi 25 min. v troubě.
Fotky receptu Pizza s mletým masem a feferonkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!