Použité suroviny receptu Bylinková kapsa s restovanými bramborami:
8 řízků z vepřové kýty
| 1 stroužek česneku
| 1 svazek bylinek (petrželka, pažitka, bazalka)
| 1-2 lžíce hořčice
| 2 lžíce strouhanky
| dle chuti: sůl a pepř
| 2 lžíce másla
| 600 g brambor
| 250 g rajčat
Postup přípravy receptu Bylinková kapsa s restovanými bramborami:
Maso omyjeme a osušíme ho. Plátky rozklepeme natenko. Oloupeme česnek a nasekáme ho velmi najemno. Bylinky omyjeme a drobně je nasekáme. Bylinky i česnek smísíme s hořčicí, strouhankou, solí a pepřem. Bylinkovou směsí potřeme připravené a nasolené řízky. Překlopíme je a okraje sepneme párátky, aby náplň nevytekla.
V pánvi rozpustíme asi 1 lžíci másla. Kapsy v něm po obou stranách asi 12 minut opékáme. Mezitím oloupeme brambory, omyjeme je a nakrájíme na kostičky. Přelijeme je vařící osolenou vodou a vaříme asi 5 minut. Slijeme je a necháme okapat. Rajčata spaříme a oloupeme. Rozpůlíme je, vydlabeme jadérka a dužninu nakrájíme na kostičky.
Zbývající máslo rozpustíme na pánvi. Nasypeme na něj brambory a dozlatova je opečeme. Přisypeme rajčata a prohřejeme je. Zeleninu pikantně ochutíme solí a pepřem.
Na talíř dáme po dvou kapsách, poté co jsme odstranili párátka. Přidáme brambory s rajčaty.
Fotky receptu Bylinková kapsa s restovanými bramborami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!