Postup přípravy receptu Okurková směs s paprikou na bílém víně:
Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. Vložíme do vařící osolené vody a asi 10 minut povaříme (do poloměkka). Papriku nakrájíme na kostky, okurky oloupeme, podélně rozpůlíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Na pánvi rozpálíme lžíci oleje, vsypeme cibuli, zeleninu a podusíme. Osolíme, opepříme, přidáme scezené brambory, 250 ml vody, bílé víno a smetanu. Promícháme a 10 minut povaříme. Mezitím si na pánvi rozpálíme lžíci oleje, přisypeme mouku, orestujeme a zalijeme troškou vody. Jíšku povaříme a přidáme ke směsi spolu s opranými a nasekanými bylinkami a dochutíme sladkou červenou paprikou.