Použité suroviny receptu Pomerančová polévka s rýží:
100 g rýže
| sůl
| 4 pomeranče
| 1 citron
| 700 ml bílého vína
| 50 g cukru
| 100 ml 100% pomerančové šťávy
| snítka máty nebo meduňky
| 1 lžíce škrobové moučky
Postup přípravy receptu Pomerančová polévka s rýží:
Rýži propláchneme a v mírně osolené vodě uvaříme doměkka. Hotovou rýži slijeme a necháme okapat. V kastrůlku svaříme pomerančovou šťávu s cukrem, přidáme šťávu z jednoho citronu a dvou pomerančů a bílé víno. Polévku vaříme při mírné teplotě asi 5 minut. Solamyl rozmícháme s trochou vody a vmícháme do připravené polévky a vaříme do zhoustnutí. Pak odstavíme z plotýnky. Do ještě horké polévky vložíme měsíčky vykrájené ze zbylých pomerančů (z jednotlivých dílků odstraníme i bílé slupky) a necháme vychladit. Občas polévku promícháme. Do talířů rozdělíme malé kopečky rýže a zalijeme je vychlazenou pomerančovou polévkou. Zdobíme omytou pomerančovou kůrou a zelenými aromatickými bylinkami.
Fotky receptu Pomerančová polévka s rýží:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!