250 g červených třešňových rajčátek
| 250 g žlutých třešňových rajčátek
| 300 g krupicového cukru
| 1 lžíci lehce opražených sezamových semínek
| 80 ml kvalitní vodky
| 12 čerstvých mátových lístků
| čtvrtku citronu
Postup přípravy receptu Rajčata ve vodce:
1. Všechna rajčata opláchněte, osušte a navrstvěte je spolu s cukrem a sezamovými semínky do kastrůlku. Zalijte vodkou a povařte jako každou zavařeninu na mírném ohni, až dosáhne té správné konzistence. Měla by být trochu tekutější než běžná zavařenina, aby se dobře roztírala.
2. Nechte trochu vychladnout, vmíchejte mátové lístky, zakápněte citronovou šťávou a nalijte do sterilizovaných sklenic. V lednici vydrží zhruba měsíc.
Fotky receptu Rajčata ve vodce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!