Bezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější receptyBezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Léto - čas jahodLéto - čas jahod Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 18.06. 2019
Dnes má svátek Milan
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Šťavnatá mandarinková bublanina

fotka Šťavnatá mandarinková bublanina
Vložil:
Porcí:5
Doba přípravy: 70 min
Hodnocení:  +++++++++_
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Šťavnatá mandarinková bublanina:

1 citron  | 250 g Hery  | 250 g cukru  | 1 vanilinový cukr  | 4 vejce  | 400 g polohrubé mouky  | 2 lžičky prášku do pečiva  | 2 malé mandarinkové kompoty

Postup přípravy receptu Šťavnatá mandarinková bublanina:

Citron důkladně omyjeme pod proudem horké vody a osušíme ho. Ostrouháme veškerou kůru, citron rozpůlíme a vymačkáme všechnu šťávu. Do mísy dáme změklé a na kousky nakrájené máslo. Přidáme cukr i vanil. cukr a ostrouhanou citronovou kůru. Vyšleháme krém a potom do něj po jednom zašleháme celá vejce. Smísíme mouku s práškem do pečiva a vymícháme hladké těsto. Slijeme mandarinky a necháme je v sítu okapat. Polovinu šťávy budeme používat, druhou část necháme vypít dětem. Asi třetinu ovoce nakrájíme na malé kousky a vmícháme do těsta. Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáče a rozetřeme do krajů. Povrch uhladíme a rozložíme po něm zbývající mandarinky. Pečeme ve vyhřáté troubě (170-180 st.) asi 45-50 minut. Pokud povrch koláče příliš rychle tmavne, překryjeme ho alobalem a dopečeme. Hotovou bublaninu necháme mírně prochladnout. Smísíme mandarinkovou šťávu s citronovou. Povrch bublaniny lehce propícháme vidličkou a pokapeme šťávou. Počkáme, až se veškerá tekutina vsákne. Bublaninu necháme úplně vychladnout a potom ji posypeme moučkovým cukrem.




Fotky receptu Šťavnatá mandarinková bublanina:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Šťavnatá mandarinková bublanina
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Přehledné srovnání bankovních i nebankovních půjček online na Usetreno.cz



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !