Použité suroviny receptu Uzené maso s třešňovou zavařeninou:
25 g másla
| 1 tence pokrájená cibule
| 350 g vypeckovaných a rozpůlených třešní
| 2 a 1/2 lžíce červeného vinného octa
| 2 lžíce moučkového cukru
| sůl a pepř na dochucení
| 2 lžíce čerstvého posekaného estragonu
| 4 silné plátky šunky, moravského masa, uzeného (rolovaná plec)
Postup přípravy receptu Uzené maso s třešňovou zavařeninou:
1. Začněte zavařeninou. Máslo rozpusťte v pánvičce a přidejte cibuli. Zakryjte a na velmi mírném plameni duste za občasného zamíchání asi půl hodiny, aby cibule hodně změkla. Přidejte třešně, ocet, cukr, půl lžičky soli a trochu čerstvě podrceného černého pepře. Odkryjte a pomalu vařte patnáct až dvacet minut, dokud se nevypaří veškerá tekutina a nezůstane velmi hustá směs. Ještě do ní přidejte estragon a dejte stranou; v lednici vydrží až čtyři dny.
2. Rozehřejte gril (i venkovní) a pusťte se do přípravy šunky. Po okrajích nadělejte ostrým nožem zářezy, aby se plátky horkem nezkroutily. Grilujte pět minut po každé straně; maso by mělo být propečené a místy zlatavé. Mezitím prohřejte zavařeninu. Báječnou dvojkombinaci skvěle doplní jednoduchý zelený salát.
Fotky receptu Uzené maso s třešňovou zavařeninou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!