Použité suroviny receptu Žampiony s medem, brambory a rajčaty:
200 g různých salátových listů
| 4 lžíce balsamik. octa
| olej
| 5 lžic másla
| 2 lžíce medu
| 1/2 kg malých žampiónů
| 4 rajčata
| 2 velké brambory
Postup přípravy receptu Žampiony s medem, brambory a rajčaty:
Rajčata omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Zeleninu rozložíme na 4 talíře.
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky. Ve fritovacím hrnci rozpálíme olej na 180 °C a brambory fritujeme dozlatova. Pak je vyjmeme, osušíme od oleje a osolíme.
Žampiony případně rozpůlíme. Na pánvi rozpustíme máslo a žampiony na něm opečeme a vyjmeme. Do másla přidáme trochu soli, ocet a med a žampiony v této omáčce máčíme tak dlouho, dokud se na nich nevytvoří glazura.
Žampiony skládáme na talíře se salátem a zdobíme brambory.
Fotky receptu Žampiony s medem, brambory a rajčaty:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!