2 baklažány
| 4 malé cukety
| 1 svazek mladých cibulek
| 1 červenou papriku
| 5 stroužků česneku
| 4 lžíce olivového oleje
| 1 lžíci nasekaných bylinek
| dle chuti: sůl a pepř
| 150 g sýra feta
| 100 g slaniny
Postup přípravy receptu Zeleninový talíř:
Baklažány a cukety umyjte a nakrájejte na kolečka. Osolte a nechte 20 minut odstát. Papriku umyjte, zbavte jadérek a nakrájejte na větší kousky. Cibulku a česnek očistěte, z cibulky odkrojte nať, česnek nakrájejte na plátky. Baklažán a cuketu opláchněte od soli a zeleninu promíchejte s bylinkami, pepřem a solí a se 3 lžícemi oleje. Zbylým olejem potřete 4 kusy dostatečně velkého alobalu, zeleninu se slaninou na ně rozdělte, obal dobře uzavřete a směs pečte na rozpáleném grilu asi 25 – 30 minut nebo doměkka. Hotovou zeleninu položte na talíře a posypte kostkami sýra. Zeleninu můžete grilovat i bez alobalu přímo na roštu a na závěr ji posypat kostkami sýra a případně ještě pokapat olivovým olejem.
Fotky receptu Zeleninový talíř:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!