půlka čerstvého ananasu- může být i konzervovaný celý.
| 15 dkg pískového cukru
| 2 l bílého vína
| 1/4 l citronový cukrový sirup
| sodovka nebo voda, nebo šanpaňské
Postup přípravy receptu Ananasová bowle:
Ananas nakrájíme na kostičky asi 1 cm veliké, dáme do teriny, posypeme cukrem, polijeme 1/2 l bílého vína, přikryjeme a postavíme asi na hodinu k ledu.
Občas lehce promícháme skleněnou nebo stříbrnou naběračkou.
Potom přidáme dle chuti citronový sirup a zbytek dobře vychlazeného vína, promícháme a postavíme na led.
Teprve před samým podáváním přilijeme do bowle buď 1/4 chlazené vody, nebo sodovky, nebo láhev dobře vychlazeného šampaňského vína.
Vyjdou cca 3 litry ananasové bowle - asi pro 10 osob.
Fotky receptu Ananasová bowle:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!