120 g ovesných vloček
| 1 špetka soli
| 3/4 l vody
| 150 g vypeckovaných sušených švestek
| 1/8 l mléka
| 2 jablka
| 100 g smetany
| 2 lžíce medu
| 75 g sekaných oříšků
Postup přípravy receptu Anglická ovesná kaše:
Ovesné vločky vložíme do osoleného mléka s vodou a přivedeme k varu. Za častého míchání vaříme na mírném ohni 10 minut, aby se kaše nepřipálila. Švestky nakrájíme nadrobno. Omytá jablka rozčtvrtíme, oloupeme, zbavíme jádřince a hrubě je nastrouháme. Uvařenou kaši rozdělíme na talíře, ozdobíme švestkami a jablky. Každou porci zalijeme smetanou, zakapeme medem a posypeme oříšky.
Fotky receptu Anglická ovesná kaše:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!