5kg angreštu
| 5dkg jablek
| NA 1 LITR SMĚSI PŘIDÁME:
| 1,8l vody
| 2g kyseliny citronové
| 200g cukru
Postup přípravy receptu Angreštový džus:
Angrešt zbavíme stopek, jablka oloupeme, odstraníme jádřince a rozkrájíme.
V malém množství vody ovoce rozvaříme a pak rozmixujeme.
Pak podle množství (dle litrů šťávy) přidáme vodu, kyselinu citrónovou a cukr.
Necháme cukr rozpustit a pak zahříváme ještě 5 minut, plníme do lahví (mezi zátkou a džusem by neměl být větší prostor než 4 cm) a sterilizujeme při devadesátipětistupňové teplotě ve vodní lázni po dobu 20 minut.
Fotky receptu Angreštový džus:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!