3,5 l vody
| 1/2 kg rýže
| 1.5 kg cukru krystal
| 5 ks kuliček nového koření
| 1/4 lžíce muškátováho květu
| 1/4 lžíce muškátového oříšku
| 1/4 lžíce tymiánu
| 1 ks citron
| 50 g droždí
Postup přípravy receptu Arak:
Nejdříve dám vařit vodu (3,5 litru) s 1/2 kg rýže a 1,5 kg cukru krystalu. Až se cukr rozpustí a rýže změkne, dáme do větší nádoby a přidáme tam i všechno koření. Citrón nakrájíme na kolečka a dáme ho do nádoby i s omytou kůrou. Droždí nadrobíme do nádoby. Nádoba je proto potřeba, že pomalu začne reakce droždí. Já to vše dávám do demižónu a uzavírám korkovou zátkou s vinnou trubičkou, aby unikal tlak přes vodu. Prodávají ji v drogerii. V této nádobě ponechte 6 neděl kvasit. Pak přeceďte, třeba přes punčochu a pomalu s nádobou, protože když s ní budete moc hýbat zvedne se prach ze dna. Lepší je odsát hadičkou do připravené nádoby. Pak ještě nechte 14-27 dní uležet a pijte chlazené.
Cokoli vám bude nejasné napište mi mail a já vám poradím. Je to super!
Fotky receptu Arak:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!