Použité suroviny receptu Athol bross – skotský nápoj:
2 hrnečky medu
| 2 hrnečky ovesných vloček
| 1 hrneček kondenzovaného slazeného mléka
| 1 hrneček Rama Cremefine ke šlehání
| 0,5 l whisky, rumu nebo vodky
| 4 hrnečky vody
Postup přípravy receptu Athol bross – skotský nápoj:
Postup:
Ovesné vločky přelijeme 4 hrnky vody a necháme namočené přes noc, druhý den důkladně vymačkáme přes jemné síto a vzniklou bílou tekutinu smícháme s medem a alkoholem, silně prohřejeme, nesmí se ale vařit. Po částečném vychladnutí přidáme konden. mléko (smetanovou Ramu), důkladně vše promícháme a nalijeme do lahví. Skladujeme v lednici. Lahodné a lepší než vaječný koňak.
Fotky receptu Athol bross – skotský nápoj:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!