Použité suroviny receptu Banánové knedlíky z krkonoš:
300 g hrubá mouka
| 200 g máslo
| 300 g jáhly
| dle chuti: cukr moučka
| dle chuti: mletá skořice
| 3 ks banán
Postup přípravy receptu Banánové knedlíky z krkonoš:
Jáhly přebereme, několikrát spaříme vodou a zalijeme vodou, přičemž vody by mělo být 2x více než jahel. Jáhly uvedeme do varu a v uzavřené nádobě je dusíme pomalu stejně jako se dělá rýže.
Měkké jáhly mírně osolíme, zamícháme a necháme vychladnout. Do chladné kaše vsypeme mouku a vypracujeme tuhé těsto. Oloupané banány nakrájíme na špalíčky a balíme do jáhlového těsta. Vaříme je ve vodě 5 - 6 minut.
Podáváme posypané skořicí, cukrem a polité máslem.
Fotky receptu Banánové knedlíky z krkonoš:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!