2 l obraných bezinek
| 1 l vody
| 1 kg cukru
| 1 ks vanilkový cukr
| 5 lžic silné kávy
| 1/2 l rumu
Postup přípravy receptu Bezinkový likér:
Oprané bobule vaříme 15 min, potom scedíme /nelisujeme/. Do získané šťávy přidáme cukr, mícháme a vaříme asi 3 min. Nakonec přidáme odvar z kávy a necháme stát do druhého dne. Potom přidáme 1/2 litru rumu a nalijeme do lahví.
Je dobrý na revma a nervy.
Fotky receptu Bezinkový likér:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
tento likér mi doporučil i lékař! na chudokrevnost a sestra jej měla užívat na bolavý žaludek. Každý den nalačno jednu lžíci. Jezdila ale do práce autem, tak toho moc nevybrala. Bezinka je i výborná na bolesti zad.