![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
18. 01. 2008 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Žampióny portugal: Na másle zpěníme jemně krájenou cibulku do zlatova, zalijeme vínem, přidáme sůl, pepř, třený česnek, jemně utřené sardelky, kečup a necháme přejít var. Takto upravenou šťávou přeléváme žampiónové hlav ... …více»
|
![]() |
18. 01. 2008 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Žampióny po švýcarsku: Žampiónové hlavičky dusíme na másle,osolíme je, opepříme a zakapeme citrónem.Když se voda obsažená v houbách vypaří, stáhneme je z ohně a lehce promícháme se strouhaným sýrem, který se nám teplem rozp ... …více»
|
![]() |
18. 01. 2008 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Žampióny na rožni: Dobře vyprané žampiónové hlavičky protáhneme nudličkami česneku, osolíme, opepříme, zabalíme do anglické slaniny a napícháme na jehlu. Pečeme zvolna, aby se hlavičky dobře propekly. Žampióny na rožni ... …více»
|
![]() |
18. 01. 2008 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Žampióny na víně: Na máslem vymaštěnou zapékací misku narovnáme očištěné žampiónové hlavičky, osolíme, opepříme, podlijeme šťávou z masa a zalijeme vínem. Přikryté necháme v troubě dusit tak dlouho, až je víno skoro v ... …více»
|
![]() |
18. 01. 2008 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Žampióny brusel: Dobře očištěné žampionové hlavičky naskládáme do máslem vymaštěné zapékací misky, osolíme, opepříme a zakapeme citrónem. Po chvilce dušení zalijeme omáčkou ze slepičího vývaru a hladké mouky, kterou z ... …více»
|
![]() |
18. 01. 2008 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Žampióny bordelaise: Na másle zpěníme cibulku, přidáme nakrájený vařený morek a ochutíme česnekem. Osolíme, opepříme a přidáme rozkrájené hlavičky žampiónů nebo hříbků. Vše zakapeme citrónem a zastříkneme červeným vínem. ... …více»
|
![]() |
18. 01. 2008 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Žampióny bohéme: Dobře očištěné žampióny nakrájíme na plátky, které rychle podusíme na cibulce zpěněné na másle, osolíme, opepříme, přidáme sekaný kmín. Po odpaření vody vmícháme dobře rozšlehaná vejce. Hotové žampión ... …více»
|
![]() |
18. 01. 2008 Vaječná jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Špenátové lívance s brynzou: Špenát spaříme a umeleme. V osoleném mléce rozmícháme vejce, mouku a umletý špenát. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozpustíme a smažíme na ni lívance. Teplé lívance potíráme brynzou. ... ... …více»
|
![]() |
18. 01. 2008 Sýrová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Krupicová kaše se sýrem: Do osoleného mléka zavaříme krupici a uvaříme hustou kaši. Do prochladlé vmícháme žloutky jeden po druhém a sníh z bílků. Kastrol vymažeme máslem, kaši do něho nalijeme, navrch pokropíme máslem a posy ... …více»
|
![]() |
18. 01. 2008 Těstovinová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Nudle s brynzou: Do mouky uděláme důlek, přidáme vejce a vodu a zpracujeme v nudlové těsto. Rozválíme placky, dáme oschnout a nakrájíme tenké nudle, asi jako sirky. Uvaříme v osolené vodě. Vyjmeme do rozpálené slaniny ... …více»
|