![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
18. 01. 2008 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Smažené houby: Na smažení jsou nejvhodnější hříbky, masák, bedly a žampiony. Očištěné oloupané kloboučky klademe do rozpáleného sádla na pánev, opepříme, osolíme a smažíme do měkka. Podáváme... ... …více»
|
![]() |
18. 01. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramborové kynuté placičky: Syrové brambory nastrouháme, slijeme z nich přebytečnou vodu, přidáme nastrouhané vařené brambory, česnek (množství dle chuti), sůl, pepř, majoránku a v mléce vykynuté kvasnice. Vypracujeme těsto, kte ... …více»
|
![]() |
18. 01. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Slané palačinky s pórkovou náplní: Z hladké mouky, mléka, vejce a soli zaděláme klasické těsto na palačinky. Palačinky usmažíme na pánvi, vyjmeme a uložíme do mísy. Omytý a očištěný pórek nakrájíme na půlkolečka, očistíme a nakrájíme ž ... …více»
|
![]() |
18. 01. 2008 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Houbařské bramboráky: Houby očistíme, nakrájíme na malé kousky a na rozehřátém tuku je se solí a kmínem podusíme doměkka. Brambory oloupeme, jemně nastrouháme, přidáme houby, vejce, česnek utřený se solí a podle potřeby za ... …více»
|
![]() |
18. 01. 2008 Vaječná jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vaječná omeleta argenteuille: Vejce smícháme se šlehačkou. Směs vlijeme na pánev, posypeme ji na másle podušenými chřestovými hlavičkami, osolíme a pečeme v troubě, aby omeleta dobře vyběhla. ... …více»
|
![]() |
18. 01. 2008 Vaječná jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vaječná omeleta américaine: Na cibulce podusíme nakrájenou slaninu a na kolečka nakrájená rajčata. Osolíme, opepříme a zabalíme do vaječné omelety, kterou zdobíme kolečkem dušeného rajčete a hřebínkem slaniny. ... …více»
|
![]() |
18. 01. 2008 Vaječná jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vaječná omeleta ambassador: Na cibulce a na másle podusíme nakrájené žampióny, které zastříkneme červeným vínem. Osolíme, opepříme a touto vměsí plníme vaječnou omeletu. ... ... …více»
|
![]() |
18. 01. 2008 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Žampióny toulouse: Očištěné žampióny rozdělíme. Nožičky rozsekáme na nudličky a podusíme na cibulce zpěněné na másle. Přidáme pepř, sůl, drobně nakrájený česnek, olivy, rajčata, šunku a dobře utřené olejovky. Vše dáme d ... …více»
|
![]() |
18. 01. 2008 Bramborová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Batáty: Brambory nakrájíme na menší kostičky a dáme na plech. Přidáme olivový olej, česnek, kmín, bazalku, sůl, pepř a promícháme. Navrch dáme nastrouhaný plísňový sýr, pokapeme vinným octem, posypeme bazalko ... …více»
|
![]() |
18. 01. 2008 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Žampióny s bylinkovým máslem: Zapékací misku naplníme vrstvou bylinkového másla, na ně narovnáme dobře očištěné žampiónové hlavičky, zakapeme citrónem, ochutíme solí a pepřem, přikryjeme pokličkou a necháme v troubě dusit asi 10 m ... …více»
|