![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
29. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Avocado hummus z Libanonu: Cizrnu vložíme do mixeru, přidáme všechny ingredience, včetně avokáda. Mixujeme až je směs hladká. Ochutíme solí a pepřem a přidáním citrónové šťávy, jestliže je to nutné. Hummus umístíme... ... ... …více»
|
![]() |
29. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dušená sladká kukuřice: Na těžké větší těžší pánvi k restování nebo např. ve woku rozehřejeme olej a restujeme asi 3 minuty zrna sladké kukuřice. Restujeme středním plameni dokud nejsou nahnědlá. Pak je... ... …více»
|
![]() |
29. 11. 2007 Zeleninová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Pečená cizrna: Celer a květák uvaříme v páře během 6 - 7 minut. Ve velké míse nahrubo rozmačkáme cizrnu a přidáme k ní veškerou zeleninu. Ještě vmícháme kostičky opraženého chleba, přidáme sójovou... ... ... …více»
|
![]() |
29. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pekingské zelí na smetaně: Zelí nařežeme na nudličky, vložíme do rozpuštěného másla a přisolíme. Zalijeme je smetanou s moukou a povaříme... ... …více»
|
![]() |
29. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dušený mangold: Mangold zbavte tuhých částí a povařete ve slané vodě. Rozemelte na masovém strojku. na másle osmahněte cibuli, přidejte mangold a poduste. Zahustěte strouhankou... ... …více»
|
![]() |
29. 11. 2007 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dobré vločkové karbenátky: 1 balíček mražené zeleniny (nejlépe směs) umeleme s namočenými
vločkami (ve vodě, mléce). Přidáme 2 vejce, utřený česnek,
strouhanku, sůl a koření. Můžeme přidat i na drobno nakrajené
houby. V . ... …více»
|
![]() |
29. 11. 2007 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Ruské lívance - bliny: Odváženou mouku dobře za sucha promícháme, malého množství
směsi použijeme na přípravu kvásku spolu s droždím, cukrem a
menším množstvím mléka. Když kvásek vykynem, zředíme... ... ... …více»
|
![]() |
29. 11. 2007 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Levné česnekové placky: Droždí necháme nakynout v teplém mléce s práškovým cukrem.
Pak přidáme zbytek surovin a uděláme řidší těsto. Když těsto
nakyne vykrajujeme sklenici od hořčice asi 25 bochánků, které
ukládáme... ... …více»
|
![]() |
29. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Fazolové lusky se slaninou : Mražené lusky vložíme v napařovacím hrnci do mikrovlnné trouby a ohříváme po po dobu asi 5 minut. Mezitím na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a na něm opečeme nadrobno pokrájenou slaninu a nec ... …více»
|
![]() |
29. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Smažené mangoldové řapíky: Mangold zbavte čepele. Řapíky ovařte ve slané vodě, nakrájejte asi na 5 cm. Obalte v těstíčku z výše uvedených surovin. Smažte a ještě horké posypejte strouhaným sýrem. ... ... …více»
|