![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
5. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Cuketa v parmezánovém těstíčku: Neloupanou cuketu nakrájíme po délce na centimetrové plátky, osolíme, obalujeme v těstíčku a smažíme na oleji - po usmažení je můžeme dát na chvíli na mísu a přikrýt talířem, aby změkly. Podáváme s ta ... …více»
|
![]() |
5. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Cuketový kaviár: Umyté cukety upečeme v troubě, zbavíme slupky a se solí a čtyřmi stroužky česneku rozmačkáme na kaši. Rajčata olupeme, vymačkáme šťávu, nasekáme je na drobné kostičky, podobně nakrájíme dva stroužky č ... …více»
|
![]() |
5. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kapusta podle naší babičky: Z kapusty odkrojíme košťál, ostatní nakrájíme na silnější proužky, okmínujeme, podlijeme vodou a dusíme skoro doměkka. Pak přidáme na kostičky nakrájené brambory, prolisovaný česnek a kostku MAGGI Kar ... …více»
|
![]() |
5. 11. 2007 Domácí pekárna
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Nán : Kvašený chléb vyrobený z bílé mouky a jogurtu. Jogurt způsobuje kvašení a dodává chlebu zvláštní chuť. Tyto chleby se tradičně pečou v hliněných pecích, jenž jsou zapuštěny do země, dají se ovšem péct ... …více»
|
![]() |
5. 11. 2007 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bosáky 5-ti minutovky : Rohlíky zalijeme mlékem, ale jen tak, aby do sebe všechno mléko nasály. Poté rozmixujeme, přidáme brambory, sůl, koření dle chuti: moc dobře to chutná se špetkou muškátového oříšku, 1 vejce (na 500 g ... …více»
|
![]() |
5. 11. 2007 Těstovinová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Boloňské špagety po anglicku : Postup přípravy: Šagety uvařím (do vody přidám máslo). Maso osmahnu do hněda bez oleje, přidáme rozmačkaný česnek, opepřím, osolím, přidám lžičku marmite, zaliji konzervou rajčat, nechám rajčata rozva ... …více»
|
![]() |
5. 11. 2007 Těstovinová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Těstoviny s mrkví: Mrkev nakrájíme na kostičky, podusíme na másle asi 10 minut (tak aby mrkev byla poloměkká), osolíme, ochutíme kořením dle chuti (vegeta, bylinky apod.) Do hotové mrkve přidáme na kostičky nakrájenou a ... …více»
|
![]() |
5. 11. 2007 Rýžová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rýžové lívance: Vejce rozšleháme se solí a pepřem, přidáme sýr a rýži z předchozího dne. Na pánvi na oleji pečeme malé lívanečky. Necháme odstát na papírovém ubrousku, podáváme se zeleninou či zeleninovým salátem. .. ... …více»
|
![]() |
5. 11. 2007 Těstovinová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zapečené těstoviny s nivou: Cibuli nasekáme nadrobno a osmahneme na oleji. Přidáme nakrájenou brokolici a osolíme. Mezitím uvaříme těstoviny. Směs brokolice promícháme s vařenými těstovinami, dáme do pekáčku a zalijeme jedním ro ... …více»
|
![]() |
5. 11. 2007 Vaječná jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vejce v mladé zelenině: Vejce uvaříme natvrdo. Potom je ochladíme ve studené vodě a oloupeme. Karotku očistíme a pokrájíme na tenké plátky. Asi 10 minut ji povaříme ve slané vodě. Potom ji scedíme a vývar zachytíme pro dal . ... …více»
|