![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
23. 10. 2007 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Brambory s mandlemi a bazalkou : Brambory oloupeme, rozpůlíme, omyjeme a dáme do mísy. Přilijeme k nim olej, osolíme, pokmínujeme a vše opatrně promícháme.
Potom brambory rozložíme na plech a dáme do předehřáté trouby. Pečeme asi 35 ... …více»
|
![]() |
23. 10. 2007 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramborový džuveč : Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a rozšťoucháme. Přidáme k nim vejce, špetku soli, lžíci mouky a sádla a vypracujeme těsto, z něhož vytvoříme malé karbanátky. Karbanátky osmažíme na sádle. Pak do ... …více»
|
![]() |
23. 10. 2007 Domácí pekárna
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dobrý a výživný žitný chléb: POZOR!!! TYTO INGREDIENCE JSOU POUZE NA JEDEN BOCHNÍK VELICE DOBRÉHO CHLEBA
Z 1 bochníku nakrájíme až 40 tenkých krajíců. 1 krajíc má asi 380 kJ = 90 cal
Chlebový kvásek si den předem objednáme ... …více»
|
![]() |
23. 10. 2007 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Grilované houby: Očištěné hříbky nakrájíme na silnější kousky. Z citronové šťávy, soli, pepře a petrželky připravíme marinádu a do ní dáme hříbky. Potom houby polijeme olejem a grilujeme. Ogrilované houby dáme na kope ... …více»
|
![]() |
23. 10. 2007 Těstovinová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Petrovy pikantní špagety: Dáme vařit dostatečné množství vody, kterou osolíme, přidáme kousek tuku, hovězí bujón (dle množství vody), drcený barevný pepř (2 lžičky na litr vody), trochu mleté pálivé papriky a čtvrtky cibule. V ... …více»
|
![]() |
23. 10. 2007 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pečené broky : Brambory (malé broky) i se slupkou omyjeme, dáme na plech, posolíme, pokmínujeme, přidáme trochu oleje a dáme péci do trouby. ... ... …více»
|
![]() |
23. 10. 2007 Těstovinová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Špagety a la Claudia Schiffer : V osolené vodě, kam přidáme lžíci olivového oleje, uvaříme špagety "al dente". Na pánvičce osmahneme na proužky nakrájenou slaninu a vmícháme do uvařených špaget společně s olivami.
... ... …více»
|
![]() |
23. 10. 2007 Vaječná jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Houskový nákyp: Zpěníme máslo, přidáme 10 žloutků, 4 v mléku vymačkané a namočené housky, cukr, ořechy nebo mandle rozmíchané v 1 bílku, trochu vanilkového cukru a mícháme asi půl hodiny. Těsto vložíme do vymaštěné . ... …více»
|
![]() |
23. 10. 2007 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramborové šlejšky: Oloupané brambory uvaříme v mírně osolené vodě a prolisujeme.Přidáme máslo,trochu soli a květu,postupně 7 vajec a zpracujeme na tuhé těsto.Z něho vykrajujeme lžící měsíčky,klademe je na plech vymaště ... …více»
|
![]() |
23. 10. 2007 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Fazolové lusky s houbami: Fazolky podusíme na oleji s nakrájenou cibulí a nakrájenými houbami. Když se vydusí trochu šťávy, zaprášíme vše moukou, přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř, smetanu. Vše promícháme, prohřejeme a pod ... …více»
|