![]() |
27. 08. 2007 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zapečené brambory se smetanou: Česnek oloupeme, rozpůlíme a vytřeme jím vnitřek ploché zapékací mísy. Zároveň ji vymažeme máslem. Brambory oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemná kolečka. Pl ... …více»
|
![]() |
27. 08. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Cukeťáky: Cuketu oloupeme, vyndáme semena, nastrouháme ji. Přebytečnou vodu slijeme. Přidáme nakrájenou cibuli, sůl, vejce, hladkou mouku a vymícháme těsto - aby neteklo a ani nebylo moc husté. Dochutíme pepřem ... …více»
|
![]() |
27. 08. 2007 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Podlesníky: Z uvařených nastrouhaných brambor, vejce, soli, kyšky a mouky uděláme řídké těsto. Plech vyložíme zelnými nebo kapustovými listy, na ně nalijeme těsto, vrstva by měla být asi 2 cm silná. Upečeme ve st ... …více»
|
![]() |
27. 08. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Řecký lilek: Lilky nakrájíme na plátky a oříšky namočíme v mléce. Cukr smícháme s octem. Na oleji osmahneme plátky lilku, přidáme jemně nasekanou cibuli, utřený česnek a ostatní přísady a dusíme do měkka. ... …více»
|
![]() |
27. 08. 2007 Těstovinová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Špagety s nej omáčkou na světě: Osmažíme cibuli na oleji, přidáme hladkou mouku, zalejeme vodou, přidáme koření - papriku pepř, kečup, sojové maso,kari koření, jugoslávské koření a všechn pořádně zamícháme.
Necháme 5 minut odležet ... …více»
|
![]() |
26. 08. 2007 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Anglické brambory: Brambory ve slupce omyjeme, posolíme, napíchneme na kovové špejle jako špízy a dáme péct do trouby na cca 1 hodinu při teplotě 250 °C. Hotové brambory můžeme omastit máslem a dochutit česnekem.
... …více»
|
![]() |
26. 08. 2007 Sýrová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zapékaný hermelín: Mladé cukety oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Hermelín a žampióny také nakrájíme na plátky. Tukem vymažeme zapékací mísu a cukety, žapmpióny a hermelín do ní naskládáme. V hrnečku rozmícháme smet ... …více»
|
![]() |
26. 08. 2007 Těstovinová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Lukše: Na vál nasypeme hrubou mouku, přidáme vejce, osolíme a vypracujeme tuhé těsto, které rozválíme na tenkou placku. Necháme oschnout, nakrájíme široké nudle, které vkládáme do vařící osolené vařící vody. ... …více»
|
![]() |
26. 08. 2007 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zapečené fazole: Fazole zalijeme vodou a necháme přes noc namočené. Fazole scedíme, vaříme v 1 l osolené vody s trochou pepře do změknutí. Hladkou mouku rozšleháme se smetanou a zahustíme. Za stálého míchání necháme p ... …více»
|
![]() |
26. 08. 2007 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Brambory zapečené s rajčaty a špenátem: Špenát necháme rozmrazit v cedníku. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Opékáme je 4-5 minut v horkém oleji. Mezitím si předehřejeme troubu na 200°C. Stroužek česneku oloupáme a pr ... …více»
|