Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
25. 01. 2009 Zeleninová jídla
Příprava receptu Mrkvové smaženky se sýrem: Mrkev očistíme a uvaříme zpola v osolené vodě. Pak nakrájíme na drobné kostičky. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, přidáme sůl, pepř a povaříme na hustou kaši. Po zchladnutí ... …více»
|
25. 01. 2009 Zeleninová jídla
Příprava receptu Mangoldové smaženky: Řapíky ovařené ve slané vodě nakrájíme na kousky, namáčíme v těstíčku připraveném ze všech uvedených přísad a smažíme na sádle. Podáváme s brambory a špenátem připraveným z listů mangoldu.
... ... …více»
|
25. 01. 2009 Rýžová jídla
Příprava receptu Fazolky s rýží po indicku: Na másle osmahneme nakrájené cibule dozlatova, přidáme pokrájenou zeleninu, pepř, sůl, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Zvlášť uvaříme rýži, předem osmahnutou spolu s kari na troše tuku. Podáváme ... …více»
|
25. 01. 2009 Zeleninová jídla
Příprava receptu Mladá cibulka s karotkou: Očištěnou cibulku a karotku pokrájíme asi na 3 cm velké kousky, vložíme na tuk, osmahneme, přidáme cukr, sůl, kari, zalijeme vývarem a asi 20-30 minut dusíme. Vodu téměř vydusíme, pak pokapeme smetano ... …více»
|
25. 01. 2009 Bramborová jídla
Příprava receptu Pudláky se sýrem: Omyté a otřené brambory dáme péci do rozpálené trouby i se slupkou. Jakmile částečně změknou a slupka se nafukuje, svrchu je vydlabeme. Vydlabanou bramborovou dužinu spojíme se sýry, vejcem, solí, pe ... …více»
|
25. 01. 2009 Luštěninová jídla
Příprava receptu Fazole se saturejkou: Předem namočené fazole uvaříme doměkka. Ze sádla, mouky a cibule připravíme jíšku. Měkké fazole zahustíme jíškou rozkvedlanou ve vodě, přidáme česnek, sůl, bobkový list, sladkou i pálivou papriku, sat ... …více»
|
24. 01. 2009 Těstovinová jídla
Příprava receptu Těstoviny s citrusovou omáčkou: Těstoviny uvaříme podle návodu v osolené vodě. Citrusy omyjeme a osušíme. Citron nakrájíme na kolečka, jeden pomeranč oloupeme a rozdělíme na dílky, z druhého pomeranče vymačkáme šťávu. Kůru z obou p ... …více»
|
24. 01. 2009 Bramborová jídla
Příprava receptu Brambory v alobalu s bylinkovým tvarohem: Troubu předehřejeme na 200°C. Brambory důkladně omyjeme a osušíme. Každý brambor zabalíme zvlášť do kousku alobalu a pečeme v troubě asi hodinu. Mezitím rozmícháme tvaroh s mlékem v hustý krém. Podle ... …více»
|
24. 01. 2009 Zeleninová jídla
Příprava receptu Dušená kedlubna: Cibuli nakrájíme a smažíme do růžova. Přidáme hladkou mouku a uděláme bešamel. Kedlubny oloupeme a celé dáme do vařící vody a vaříme do poloměkka. Když je bešamel hotový, přidáme nahrubo nastrouhané k ... …více»
|
24. 01. 2009 Zeleninová jídla
Příprava receptu Mrkev nakyselo se smetanou: Očištěnou mrkev nakrájíme na tenká kolečka a za občasného podlévání zvolna dusíme. Osolíme, osladíme a měkkou ochutíme octem nebo citronovou šťávou. Lžíci mouky pečlivě rozmícháme ve smetaně a přimích ... …více»
|