Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
18. 01. 2009 Luštěninová jídla
Příprava receptu Hrachová kaše s petrželkou: Opraný, předem namočený hrách uvaříme, metlou rozšleháme nebo prolisujeme, případně mixujeme s ostatními přísadami. Až je hotovo podáváme na talíř a jako ozdobu dáme navrch petrželku. Nechte si chutna ... …více»
|
18. 01. 2009 Bramborová jídla
Příprava receptu Pečené brambory s podmáslím: Pro 4 členou rodinu vezmeme 20 - 25 menších brambor. Pořádně je umyjeme, vydrbeme kartáčkem. Brambory podélně rozkrojíme a dáme na plech. Rozkroj lehce osolíme, aby nám udělal kůrčičku. Pečeme při 170 ... …více»
|
18. 01. 2009 Těstovinová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Spirálky s cibulí a cuketou: Na zahřátém oleji osmahneme dozlatova na silná kolečka nakrájenou cibuli. Omyté cukety neloupeme, rozkrojíme po délce na 4 díly, seřízneme jádřinec a nakrájíme na tenké proužky. Přidáme na pánev cibul ... …více»
|
18. 01. 2009 Těstovinová jídla
Příprava receptu Krátké těstoviny s rajčaty: Na zahřátém oleji osmahneme nakrájený česnek, ančovičky, pálivé papričky a opláchnuté kapary. Přidáme loupaná rajčata, olivy, oregano a dusíme, aby sugo zhoustlo. Do hotové omáčky nasypeme petržel, os ... …více»
|
18. 01. 2009 Zeleninová jídla
Příprava receptu Špenátové suflé se smetanou: Špenát vložte do vroucí osolené vody, nechte přejít varem a sceďte. Nechte okapat a prolisujte. Ve smetaně rozmíchejte mouku, žloutky, prolisovaný česnek, koření a sůl a tuto směs vmíchejte do špenátu ... …více»
|
17. 01. 2009 Zeleninová jídla
Příprava receptu Zeleninový nákyp s vejci: Pórek nakrájíme na kousky, mrkev na plátky a květák nebo brokolici rozdělíme na malé růžičky. Zeleninu osolíme, zalijeme vodou a vaříme asi 10 minut. Okapanou zeleninu rozložíme do tukem vymazané zap ... …více»
|
17. 01. 2009 Sýrová jídla
Příprava receptu Hermelín se sójovými plátky: Plátky připravíme podle základního receptu, poté je scedíme a opečeme po obou stranách na másle dozlatova. Mezitím si připravíme hermelín, který podélně rozřízneme na 4 tenké řezy. Sójový plátek vklád ... …více»
|
17. 01. 2009 Vaječná jídla
Příprava receptu Vejce v rajské omáčce: Do půl litru osolené vody dáme vařit přebranou rýži. Po 20 minutách odstavíme z plotýnky a necháme dojít. Vejce vaříme natvrdo asi 10 minut, poté je oloupeme a přepůlíme. Mezitím opereme pažitku a roz ... …více»
|
17. 01. 2009 Sýrová jídla
Příprava receptu Hermelínový zákusek: Sýry naplocho rozřízneme na 2 plátky a na řezné ploše namažeme medem. Každý plátek položíme na půlku krajíce chleba medem nahoru.
... ... …více»
|
16. 01. 2009 Bramborová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Šumavské bramboráčky: Brambory nastrouháme na jemno. Nakrájíme špek (klobásku nebo salám) na drobno. Okořeníme, přidáme vajíčko. Suroviny důkladně smícháme. Lžící vkládáme na pánvičku a smažíme dozlatova po obou stránkách. ... …více»
|