250 g dlouhozrnné rýže
| sůl
| 8 vajec
| 1 cibule
| 1 svazek pažitky
| 3 lžíce másla nebo rostlinného tuku
| 10 středně velkých rajských jablíček
| 1 lžička instantního zeleninového vývaru
| bílý pepř
| půl lžičky cukru
Postup přípravy receptu Vejce v rajské omáčce:
Do půl litru osolené vody dáme vařit přebranou rýži. Po 20 minutách odstavíme z plotýnky a necháme dojít. Vejce vaříme natvrdo asi 10 minut, poté je oloupeme a přepůlíme. Mezitím opereme pažitku a rozsekáme ji nadrobno. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Rajská jablíčka křížem lehce nařízneme, spaříme vroucí vodou a sloupneme. Pak je nakrájíme na menší kousky a propasírujeme sítem. V nádobě zahřejeme tuk a nakrájenou cibuli na něm usmažíme dozlatova. Vmícháme propasírovaná rajská jablíčka a ochutíme instantní polévkou, pepřem a cukrem. Rajskou omáčku za stálého míchání krátce povaříme. Vmícháme do ní polovinu usekané pažitky a ještě podle chuti dokořeníme. Na mísu přelijeme omáčku, do ní vložíme půlky vajec a posypeme zbytkem pažitky.
Fotky receptu Vejce v rajské omáčce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!