![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
18. 04. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Sójové párky v bramborovém těstě: Uvařené vychlazené brambory oloupeme a najemno nastrouháme. Přidáme krupici, sůl, vejce a tolik hrubé mouky, aby vzniklo těsto asi jako na knedlík. Na pomoučeném vále z něj vyválíme placku a rozkrájím ... …více»
|
![]() |
18. 04. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramborové šišky se sýrem: Ve vodě uvaříme celé neloupané brambory. Pak je slijeme, po částečném zchladnutí oloupeme, jemně nastrouháme a dáme do mísy. Přidáme vajíčko, sůl, krupici, celozrnnou mouku a tolik hrubé mouky, aby vz ... …více»
|
![]() |
18. 04. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramborový nákyp se sýrem a pórkem: Brambory uvaříme ve slupce a necháme zchladnout. Potom je oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka, rajčata na plátky. Zapékací misku vymažeme sádlem a vysypeme . ... …více»
|
![]() |
18. 04. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Buchta a la cmunda : Brambory smícháme s utřeným česnekem a majoránkou. Vodu z brambor slijeme. Přilijeme horké mléko, přidáme hladkou mouku a zaděláme těsto. Pekáč hodně vymažeme a vlijeme do něj těsto. Pomalu pečeme v t ... …více»
|
![]() |
18. 04. 2008 Zeleninová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Adžabsandal: Na plátky nakrájíme lilek, posolíme a necháme dvě hodiny odstát, pak slijeme vodu. Na pánvi na rostlinném oleji osmahneme lilek. Na druhé pánvi podusíme do měkka ostatní zeleninu. Pak vše smícháme. Vš ... …více»
|
![]() |
18. 04. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Báč z brambor: Brambory jemně nastrouháme a spaříme v 1/2 l vřelého mléka. Do vlažné hmoty přidáme droždí, mouku a ostatní přísady. Zpracujeme na středně husté těsto a necháme vykynout. Nalijeme na olejem vymaštěný ... …více»
|
![]() |
18. 04. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Fazolové lusky s vejci: Do rozpuštěného másla dáme nakrájené fazolky, nepatrně podlijeme vodou a dusíme doměkka. Jakmile se šťáva vypaří, přilijeme mléko s rozšlehanými vejci a bez míchání necháme ztuhnout. Posypeme nakrájen ... …více»
|
![]() |
18. 04. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Černý kořen vařený : Černý kořen opereme, lehce oškrábeme a vložíme do vody s citronovou šťávou, aby nezčernal. Po chvíli jej vložíme do vařící osolené vody a vaříme doměkka. Měkký černý kořen vyjmeme a necháme dobře okap ... …více»
|
![]() |
18. 04. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Černý kořen s vaječnou omáčkou : Omytý černý kořen oškrábeme a hned vkládáme do okyselené vody, aby nezhnědl. Uvaříme jej v osolené vodě doměkka a pak pokrájíme na kousky dlouhé asi 2 cm. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zal ... …více»
|
![]() |
18. 04. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dušený fenykl : Fenykl očistíme a nakrájíme na kolečka. Na másle osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme fenykl, osolíme, podlijeme vodou a dusíme 20 minut. Dochutíme solí a citronovou šťávou. Na talíři sypeme nakrájený ... …více»
|