![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
18. 04. 2008 Těstovinová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Tagliatelle verde alla ricotta: Taglitelle vařte ve velkém hrnci, v mírně slané vroucí vodě 8-12 minut nebo dokud nejsou al dente. Nechte dobře okapat. Sýr ricotta nebo netučný tvaroh dejte do misky a vmíchejte do něj 30 ml (2 lžíce ... …více»
|
![]() |
18. 04. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Plněné pečené batáty: Na plechu v troubě upečeme pečlivě omyté celé batáty.
Na pánvi rozpustíme lžíci másla, přidáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, přisypeme drobně pokrájenou cibulku, přidáme rozmarýn a vše os ... …více»
|
![]() |
18. 04. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zapečená bramborová kaše na sladko: Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě, slijeme, ale trochu vody necháme. Brambory rozšťoucháme, přidáme kousek másla, trochu mléka, přisypeme hrst dětské krupičky a důkladně rozmícháme, aby nezůsta ... …více»
|
![]() |
18. 04. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pečené brambory se zelenou omáčkou: Nejdříve si předehřejeme troubu. Brambory důkladně omyjeme, osušíme a několikrát propíchneme vidličkou, aby slupka nepraskla.
Pro každou bramboru připravíme dostatečně velký kus alobalu, potřeme ho o ... …více»
|
![]() |
18. 04. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Cibule na smetaně: Cibuli nakrájíme na klínky a na 100 g másla opečeme dohněda. Přidáme špetku cukru. (Můžeme - ale nemusíme - předtím krátce oblanšírovat ve vroucí vodě.)
Ze zbylého másla a mouky připravíme světlou jí ... …více»
|
![]() |
18. 04. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zeleninové lasagne s cuketou: Pláty těsta asi 5 minut předvařte v osolené vodě a položte vedle sebe do vymazané formy. Zeleninu nakrájejte nadrobno a opečte na oleji. Přidejte bylinky, rajčata a okořeňte. Do středu plátů dejte tro ... …více»
|
![]() |
18. 04. 2008 Těstovinová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Penne s čekankou a pestem: Těstoviny uvařte podle návodu. Čekanku rozkrojte podélně na čtvrtiny. Na pánvi nechte zkaramelizovat cukr. Přilijte vývar, přidejte čekanku a za občasného obracení 4 minuty marinujte. Jinou pánev potř ... …více»
|
![]() |
18. 04. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Papriky plněné rýží a zeleninou: Papriky očistíme a podélně rozpůlíme. Z vnitřku odstraníme semínka a dužinu opláchneme. Rýži vsypeme do vroucí osolené vody a vaříme asi 20 minut. Slijeme ji a necháme v cedníku okapat. Olivy a naťové ... …více»
|
![]() |
18. 04. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Tatarák z lilků: Neoloupaný lilek nakrájíme na kolečka (asi 1 cm), z obou stran posolíme a necháme půl hodiny vypotit.
Rozehřejeme troubu na 180°C. Mezitím vložíme rajčata do síta, důkladně je propasírujeme do větší ... …více»
|
![]() |
18. 04. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Cuketa na plech: cuketu, mrkev, papriku Nastrouháme na jemném struhadle, cibuli nakrájíme, přidáme nastrouhaný sýr, nastrouhaný měkký salám, mouky, vejce, prášek do pečiva, olej a koření. Rozetřeme na vymaštěný plec . ... …více»
|