![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
13. 03. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Mladé boby s mangoldem: Očištěné boby uvařte a sceďte. Vařeným bobům oloupejte vnější slupku. Mangold nakrájejte na širší nudličky, trochu posolte a nechte asi 10 minut odstát. Na olivovém oleji krátce orestujte fenykl, nakr ... …více»
|
![]() |
13. 03. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kapusta jako mozeček: Kapustu uvaříme doměkka ve slané vodě. Vyjmeme z vody a umeleme na masové strojku. Dáme na chvíli dusit na růžovou cibulku. Přidáme vejce, posolíme a necháme zhoustnout. Podáváme k večeři s chlebem. . ... …více»
|
![]() |
13. 03. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kedlubny s řeřichou: Kedlubny nastrouháme nahrubo a osmahneme na rozehřátém másle. Osolíme, opepříme, vlijeme rozšlehaná vejce a mícháme, až ztuhnou. Na talířích posypeme řeřichou. ... …více»
|
![]() |
13. 03. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kedlubny s nivou: Kedlubny pokrájené na plátky rozložíme do tukem vymazaného pekáče. Posypeme je rozdrobenou nivou promíchanou s petrželkou. Poklademe plátky másla a ve vyhřáté troubě pečeme asi 15 minut. ... ... …více»
|
![]() |
13. 03. 2008 Těstovinová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Těstoviny s čerstvými rajčaty: Dáme vařit těstoviny. Rajčata nakrájíme na kostičky, promíchámme s olivovým olejem, pepřem, bazalkou a petrželkou, promícháme s uvařenými těstovinami a máslem. Těsně před podáváním posypeme sýrem. ... ... …více»
|
![]() |
13. 03. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pórek zapečený v těstíčku: Do vymazaného pekáčku vložíme nakrájený pórek na kolečka, mrkev na kolečka, žampióny na plátky, hrášek, osolíme, opepříme, promícháme, podlijeme vodou, poklademe vločkami másla a ve vyhřáté ... ... …více»
|
![]() |
13. 03. 2008 Těstovinová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Falešné halušky: Nakrouhané nebo najemno nakrájené zelí rozložíme v tenké vrstvě na plech (pekáč) vylitý olejem. Osolíme, opepříme, promícháme a pečeme cca 30 minut při 180°C do zlatova. V průběhu pečení občas promích ... …více»
|
![]() |
13. 03. 2008 Vaječná jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zapečená plněná vejce: Šest natvrdo uvařených vajec oloupeme a rozkrojíme na šířku. Žloutky vyjmeme, rozmačkáme vidličkou a dobře utřeme s brynzou, máslem, sardelovou pastou, syrovým vejcem, solí a jemně nastrouhanou ... ... …více»
|
![]() |
13. 03. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Mrkev po švýcarsku: Mrkev očistíme a nakrájíme na proužky. Oloupanou cibuli nakrájíme na silnější proužky. Na pánvi rozehřejeme tuk (olej), vložíme na něj mrkev a cibuli, přidáme cukr, koření a osolíme. Mícháme na mírném ... …více»
|
![]() |
13. 03. 2008 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Ohnivé fazole: Nadrobno pokrájenou cibuli a slaninu pokrájenou na tenké nudličky osmahneme. Zasypeme moukou, promícháme, zalijeme nálevem z fazolí, dobře prošleháme a povaříme. Vmícháme prolisovaný ... ... ... …více»
|