![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
11. 02. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Květák pod sněhovou peřinou: Na dno vymazané zapékací mísy rozložíme plátky slaniny a na ně vyrovnáme na růžičky rozebraný květák. Hustě posypeme pepřem a vše pokryjeme vrstvou sněhu,našlehaného z bílků se solí. Vložíme do středn ... …více»
|
![]() |
11. 02. 2008 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Holubinky na kmíně : Kloboučky hub osolíme, posypeme drceným kmínem, lehce poprášíme hladkou moukou a v pánvičce na rozpáleném sádle je z obou stran opečeme. Opečené houby posypeme nadrobno nasekanou petrželovou natí nebo ... …více»
|
![]() |
11. 02. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kaviár z baklažánů : Lilky očistíme. Rozpálíme si pánev a baklažány na suché pánvi opečeme ze všech stran. Pak je vyndáme.
Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Petrželku, bazalku a cibulovou nať opereme a nasekáme naj ... …více»
|
![]() |
10. 02. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vegetariánské Carpaccio: 1. Sýr oloupeme a nakrájíme na ne příliš silné plátky.
2. Okurky nakrájíme na tenoučká kolečka.
3. Rajská jablíčka omyjeme a nakrájíme na měsíčky.
4. V misce rozpustíme sůl a pepř v citronové šťávě ... …více»
|
![]() |
10. 02. 2008 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Palačinky plněné houbami: Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Očištěnou cibuli nakrájíme na drobno,osmažíme na rozehřátém oleji, přidáme houby, osolíme, posypeme kmínem a dusíme doměkka. V malém množství mléka rozšleháme ... ... …více»
|
![]() |
10. 02. 2008 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Fazole s bešamelem: Uvařené fazole smícháme s bešamelem. Dáme na vymazaný pekáč, posypeme strouhaným sýrem, pokapeme máslem a v horké troubě upečeme do růžova. ... ... ... ... …více»
|
![]() |
10. 02. 2008 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zapečená fazolová kaše : Propláchnuté fazole zalijeme studenou vodou, necháme tři hodiny ležet. Pak je v téže vodě uvaříme doměkka. Vařené fazole prolisujeme s trochou vody, osolíme je a promícháme v hladkou kaši. Drobně nakr ... …více»
|
![]() |
10. 02. 2008 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Fazole s rajčatovou omáčkou: Uvařené fazole scedíme. Připravíme si hotovou rajčatovou omáčku. Pečlivě promícháme a ještě chvíli povaříme. ... ... ... ... …více»
|
![]() |
10. 02. 2008 Těstovinová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Těstoviny se špenátem a ricottou: Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Sceďte; trochu vody, v níž se vařily, si ponechte.
Větší část oleje rozehřejte v hluboké pánvi nebo širším kastrolu a dozlatova osmažte plátky česneku. Vsypte ... …více»
|
![]() |
10. 02. 2008 Domácí pekárna
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Sezamové bulky: Vše kromě semínek dáme do domácí pekárny na program těsto. Hotové těsto rozdělíme na 12 kousků, dáme na 2 plechy, necháme ještě 20 - 30 minut v teple dokynout, potřeme teplým mlékem a posypeme semínky ... …více»
|