![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
10. 02. 2008 Těstovinová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Těstovinové polštářky: Připravte těstoviny podle návodu na obalu – většinou stačí přelít je v misce horkou vodou a dát jim pět minut na to, aby zvláčněly. Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180R ... …více»
|
![]() |
10. 02. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zelenina na kuskusu s broskvovou omáčkou: Broskve nakrájejte na kousky a smíchejte se zázvorem, jarními cibulkami a octem.
Jogurt rozmixujte s koriandrem a solí. Kuskus a olej dejte do mísy a zalijte podle návodu vařící vodou s rozmíchanou ... …více»
|
![]() |
10. 02. 2008 Sýrová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Smažený hermelín plněný žampióny a ořechy : Na másle podusíme drobně nakrájenou cibulku, tenké plátky žampiónů a sekanou zelenou petrželku. Když je šťáva téměř vydušená, přidáme mleté lískové ořechy, osolíme a necháme vychladnout. Hermelín rozk ... …více»
|
![]() |
10. 02. 2008 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jáhelné rizoto s houbami a tymiánem: Jáhly důkladně propláchněte a nechte okapat na cedníku. Do konvice dejte hřát 600 až 700 ml vody (jsou to asi dva hrnky; žádoucí je poměr jeden díl jáhel na dva díly vody). Na oleji osmahněte na ... ... …více»
|
![]() |
10. 02. 2008 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Holubinky s křenovou šlehačkou: Holubinky opečeme na rozpáleném tuku, zvlášť klobouky a zvlášť podélně rozříznuté nohy a osolíme. Opečené houby přeložíme na talíře. Do ušlehané smetany lehce vmícháme nastrouhaný křen nebo křenovou p ... …více»
|
![]() |
10. 02. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Brambory s červenými fazolemi: Brambory uvaříme ve slupce, necháme chvíli vychladnout a pak oloupeme a nakrájíme na kostky. Přidáme k nim na nudličky nakrájenou žlutou papriku a červené fazole, ze kterých jsme zcedili nálev. Přidat ... …více»
|
![]() |
10. 02. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kapusta z Indie: Očištěnou a opranou kapustu rozkrájíme na jemné proužky. Oloupané brambory rozkrájíme na plátky tlouštky asi půl centimetru, osušíme je a osmažíme v rozpuštěném horkém másle. Rajčata rozkrájíme na čtv ... …více»
|
![]() |
10. 02. 2008 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Brambory se sušenými houbami a smetanou: Oloupané a omyté brambory si nakrájíme na plátky a narovnáme do vymazané, vysypané mísy. Na ně rozložíme vymačkané, na malé kousky nakrájené houby, na tenká kolečka nakrájenou cibuli a zalijeme ... ... …více»
|
![]() |
10. 02. 2008 Houbová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Houby s nivou a zakysanou smetanou : Očištěné houby nakrájíme na kostičky a spaříme je vroucí vodou. Dáme je okapat. Poté je rozložíme do vymazané, vysypané zapékací mísy, posypeme hrubě nastrouhanou nivou a zalijeme smetanou, ochucenou ... …více»
|
![]() |
10. 02. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Brokolice v pivní omáčce: Spařenou brokolici si rozebereme na růžičky, narovnáme ji do vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy, přelijeme ji pivem, do kterého předem zašleháme sójovou omáčku, cukr a papriku. ... ... …více»
|