Vložil: | xjanka |
Porcí: | 8 |
Doba přípravy: | 55 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Báč:
75 dkg hladké mouky
| 2 lžičky soli
| 5 dkg droždí
| 1/2 l mléka
| 3 lžíce oleje nedo sádla
| 2-3 vařené bramdory
| 1 lžička cukru
| 1 vejce
| 1 lžíce sádla anebo oleje na vymazání
| 3 stroužky česneku
| 2 lžičky majoránky
| 1/2 lžičky pepře
Postup přípravy receptu Báč:
Z hl. moky a droždí, vlažného mléka a 1 lžičky cukru udělám kvásek. Potom si připravím do misky hl. mouku osolím a potom přidám vejce, olej a nastrouhané uvařené brambory a nastrouhaný nebo prolisovaný česnek, majoránku a trochu pepře. Potom přidám kvásek a dobře propracuji v řidší těsto nechám chvíli kynout. Těsto se pak nalije na vymaštěný pekáč (já ho, ale peču na pečícím papíru) nechá se ještě chvíli kynout. Po vykynutí se dá péct, já ho peču do zlatova. Podávám ho buď samotně se zákysem nebo k zelí a uzenému masu.
Fotky receptu Báč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!