Vložil: | Adrasi |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Bramborová pochoutka švýcarského hajného:
900 gnových, nebo salátov nových, nebo salátových malých brambůrek
| 60 g másla, nebo olivového oleje
| 350 g smíchaných lesních i kultivovaných hub, na tenko nakrájených
| 175 g Beaufort, nebo Fontina sýru, nebo podobného na tence nakrájeného
| 50 g na kousky posekaných vlašských ořechů, na sucho opražených
| 12 naložených okurek
| zelený listnatý salát
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Bramborová pochoutka švýcarského hajného:
V osolené vodě uvařit brambory. Slít je a vrátit do hrnce, aby se osušily. Přidat k nim ořech másla, přikrýt a udržovat teplé.
Rozpustit zbytek másla na pánvi na středním ohni, přidat houby a smažit je až pustí tekutinu. Zvýšit teplotu a vysmažit všechnu tekutinu. Osolit a opepřit.
Předehřát gril. Poskládat sýr nahoru hub a pod grilem je ogrilovat, až je sýr bublavý a zlatavé barvy. Potom posypat vše ořechy a podávat s máslovými bramborami, naloženými okurkami a zeleným salátem
Fotky receptu Bramborová pochoutka švýcarského hajného:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!