Postup přípravy receptu Smažená bramborová kolečka:
Brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo.
Vodu osolíme, přivedeme k varu a vložíme do ní nastrouhané brambory. Necháme je přejít varem a ihned slijeme tak, aby brambory zůstaly asi ve 4 dl tekutiny. Osolíme a vmícháme hrubou mouku. Vrátíme na oheň a pilně mícháme, dokud se tekutina zcela neodpaří. Odstavíme a necháme úplně vychladnout.
Studené těsto rukama lehce propracujeme. Chce to trochu trpělivosti, těsto je lepivější, ale mouku nepřidáváme.
Na vále posypaném moukou vyválíme placku vysokou asi 1 cm. Formičkou vykrajujeme kolečka, která pozvolna smažíme na menším množství oleje dozlatova.
Smažená bramborová kolečka podáváme jako přílohu k přírodním steakům.
Můžeme však do těsta přidat koření a česnek a podávat je samostatně jako chuťovku.