Použité suroviny receptu Houbová smaženice se smetanou:
4 porce houby (nejlépe směs čerstvých, ale mohou být i kupované)
| dle chuti: nakrájená petrželka
| dle potřeby: hladká mouka
| dle chuti: sladká paprika
| 1 cibule
| 1 smetana (nebo 1/2 smetany a trochu bílého jogurtu)
| dle potřeby: máslo nebo olej
| 6 ks vejce
Postup přípravy receptu Houbová smaženice se smetanou:
Na másle si osmahneme na kostičky nakrájenou cibulku a přidáme na větší kostky nakrájené houby (množství dle chuti). Smažíme až houby pustí šťávu. Přidáme 2 lžičky sladké papriky a petželku, sůl, promícháme, smažíme. Dále poprášíme moukou, promícháme a smažíme, případně podlijeme vodou. Nakonec přidáme smetanu (a jogurt) a mícháme na plotně ještě cca 5-7 minut. Ochutnáme a případně dosolíme. Podáváme se sázeným vařeným vejcem a s chlebem nebo s vařeným bramborem (s trochou másla a petrželkou).