Vložil: | Knedlinka |
Porcí: | 2 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Litevský houbovník:
300 g hub
| lžíce polohrubé mouky
| 1 vejce
| 1 cibule
| 2 lžíce zakysané smetany
| 2 lžíce petrželové natě
| sůl, pepř
| drcený kmín
| 2lžíce oleje
| 100 g strouhanky
| maslo na vymazání formy
| zakysaná smetana nabo bílí jogurt na přelití
Postup přípravy receptu Litevský houbovník:
Houby očistit a nakrájet nadrobno. Cibuli nasekat a spolu s houbami podusit na oleji. Osolit, opepřit a pokmínovat. Směs odstavit, přidat rozšlehané vejce, smetanu, mouku, trochu strouhanky, 1 lžíci nasekané petrželky a dochutit solí a pepřem. Pekáček vytřít máslem a vysypat strouhankou. Hmotu vlít do pekáčku, pokapat máslem a péct ve vyhřáté troubě asi 20 min. Podávat teplé, přelít zakysanou smetanou nebo jogurtem a posypat petrželkou.
Fotky receptu Litevský houbovník:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!