![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
2. 10. 2008 Luštěninová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Fazolový gulášek s kukuřičnou polentou: Fazole si namočíme přes noc, ráno vodu slijeme a dáme čerstvou tak, aby fazolky byly namočené. Vaříme s kouskem Kombu řasy kvůli stravitelnosti. Po 90 minutách odstavíme, vodu slijeme do jiné nádoby . ... …více»
|
![]() |
2. 10. 2008 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Čočka tři v jednom: Čočku namočíme do studené vody na půl hodiny. Přivedeme ji k varu, slijeme, propláchneme a zalijeme opět vodou. Do zavíracího sítka dáme koření a vaříme doměkka. Přidáme jíšku, vaříme. Dochutíme sol . ... …více»
|
![]() |
29. 09. 2008 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Čočka v leču: Namočíme si čočku na 30 minut do vody a pak dalších 30 minut povaříme. Lečo si dáme do hrnce nebo pánve, chvilku prohřejeme a vsypeme uvařenou čočku. ... ... …více»
|
![]() |
29. 09. 2008 Luštěninová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Sekaná z čočky: Čočku uvaříme do měkka, do uvařené dáme sýr, salám, vejce, majoránku, hl. mouku, strouhanku, sůl a česnek, vše spojíme. Plechy vyložíme pečícím papírem a malinko posypeme strouhankou. Na připravený pl ... …více»
|
![]() |
29. 09. 2008 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Sterilovaný hrášek na sladkokyselo: Hrášek vylijeme i s nálevem do hrnce a necháme krátce povařit. Mezitím rozkvedláme v asi půl litru mléka 2 lžíce hlad. mouky a kysanou smetanu, může být i kyselá šlehačla. Vlijeme do horkého hrášku a ... …více»
|
![]() |
29. 09. 2008 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Fazole po bulharsku: Přebrané, proprané a namočené fazole uvaříme ve vodě, v níž jsme je namáčeli. Jakmile změknou, vodu scedíme, přelijeme je čerstvou vařící vodou, osolíme a vaříme doměkka. Mezitím v kastrolu na oleji z ... …více»
|
![]() |
29. 09. 2008 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Čočka po římsku: Předem namočenou čočku uvaříme doměkka. Na oleji osmažíme nadrobro nakrájenou cibulku. Přidáme protlak, tymián, pepř, oregano a prohřejeme. Vmícháme uvařenou čočku spolu s asi 1 hrnkem vývaru z čočky, ... …více»
|
![]() |
29. 09. 2008 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Čočka na rajském protlaku: Čočku namočíme alespoň na 2 hodiny do vody. V téže vodě následně uvaříme čočku do změknutí.
Do jiného hrnce dáme trošku oleje, vsypeme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou osmažíme dozlatova. Přidáme ... …více»
|
![]() |
28. 09. 2008 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Sojové boby po italsku: Přes noc namočené boby uvaříme ve slané vodě doměkka. Vodu slijeme, přidáme tuk, citrónovou šťávu, sýr, sůl. Promícháme, ještě na plotně prohřejeme a posypeme zelenou petrželkou.
... ... …více»
|
![]() |
24. 09. 2008 Luštěninová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Čočka s chorizem: Čočku přeberte a namočte alespoň na 1 hodinu. Pak ji uvařte doměkka.
Slaninu nakrájenou na drobné kostičky vyškvařte na oleji, přidejte na nudličky nakrájené chorizo, nakrájenou cibuli, na plátky . ... …více»
|