![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
29. 08. 2008 Luštěninová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Velkolepé řecké fazole: Namočit fazole do druhého dne do vody (nebo alespoň na 4 hodiny).
Slít fazole, vložit je do hrnce a zalít je dostatečným množstvím studené vody. Přivést je do varu na prudkém ohni. Snížit teplotu a ... …více»
|
![]() |
29. 08. 2008 Luštěninová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Dušené černé fazole se slaninou: Fazole zalijte studenou vodou a nechte přes noc nabobtnat. Před přípravou sceďte, dejte do kastrolu a zalijte čerstvou vodou. Přiveďte do varu a vařte zprudka 10 minut. Sceďte.
Předehřejte troubu. . ... …více»
|
![]() |
29. 08. 2008 Luštěninová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Pikantní fazolový hrnec: Na oleji opečeme klobásu nakrájenou na kolečka. Přidáme cibuli na půl kolečka. Papriku na nudličky. Vyklopíme fazole, dochutíme solí, pepřem, chilli, kečupem, podlijeme trochou piva. Podáváme s chle . ... …více»
|
![]() |
29. 08. 2008 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hrachová kaše neboli Větrná Hůrka: Dobře omytý a přebraný hrách namočíme přes noc. Ve stejné vodě ho druhý den uvaříme a potom prolisujeme. Z tuku a mouky usmažíme jíšku. Zalijeme ji mlékem, povaříme, osolíme a vmícháme prolisovaný h . ... …více»
|
![]() |
29. 08. 2008 Luštěninová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Fazole rychle hotové pro milovníky pálivých jídel: Papriku nakrájíme na proužky, česnek na drobné kousíčky, klobásku na tenké plátky. Rozehřejeme olej, přidáme papriku, chvíli restujeme, pak klobásku a nakonec přidáme česnek, jen lehce proženeme a h . ... …více»
|
![]() |
28. 08. 2008 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Sojové kostky stroganov: Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přisypeme nabobtnalé kostky, pokapeme sojovou omáčkou, přidáme kečup a orestujeme. Přidáme i žampiony, na kostičky nakrájené okurky, opepříme, zalijeme smetanou a k ... …více»
|
![]() |
28. 08. 2008 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Sojový hamburger či spíše karbanátek: Granulát přelijeme vřelým bujonem a necháme nabobtnat, pak scedíme, smícháme s polovinou cibule, utřeným česnekem, solí, bramborovou moučkou, sýrem a strouhankou a z promíchané hmoty utvoříme ploché k ... …více»
|
![]() |
28. 08. 2008 Luštěninová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Pohanka pečená se sýrem: Uvařenou a vypařenou pohanku promícháme se strouhaným sýrem, pokrájeným pórkem a posekanými bylinkami. Zapékací nádobu potřeme tukem, vysypeme sezamovým semínkem a strouhankou a pak do ní vložíme poha ... …více»
|
![]() |
27. 08. 2008 Luštěninová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Fazolky na smetaně s koprem: Fazolové lusky nakrájíme na menší kousky a krátce povaříme v malém množství vody. Z másla a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, zalijeme ji vývarem z lusků, smetanou, rozšleháme a povaříme.
Om ... …více»
|
![]() |
27. 08. 2008 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Čočkové omeletky: Důkladně ve vodě rozvaříme rýži. V druhém hrnci rozvaříme předem namočenou čočku na kaši. Obojí scedíme a promícháme. Dochutíme solí. Tvoříme placičky a smažíme na oleji. Podáváme s kyselými okurkamu ... …více»
|