Vánočka - nejoblíbenější recepty |
Nejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDY |
Květina Vánoc - Vánoční hvězda |
Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026 |
![]() |
16. 12. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Kapustové karbanátky s pohankou : Kapustu nakrájíme na čtvrtky, povaříme v osolené vodě, necháme vychladnout a důkladně vymačkáme vodu. Pohanku uvaříme také v osolené vodě a necháme vychladnout. Suroviny rozemeleme na masovém strojku, ... …více»
|
![]() |
15. 12. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Cibulové placky : Mouku dáme do mísy a postupně přiléváme vodu, zpracujeme vláčné těsto. Pak těsto necháme 20 minut odpočinout. Během této doby těsto několikrát propracujeme. Potom těsto rozdělíme na díly, ze kterých v ... …více»
|
![]() |
15. 12. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Brokolice v sýrové omáčce : Na drobně nakrájené slanině rozpustíme sýr a přidáme šlehačku. Ve vzniklé omáčce jen krátce prohřejeme nakrájenou a předem na páře povařenou brokolici. Omáčku není třeba nijak kořenit, má charakterist ... …více»
|
![]() |
15. 12. 2007 Zeleninová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Succotash : Fazole nebo boby, kukuřičná zrna předvaříme. Zelené fazolky očistíme a nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme najemno. V hluboké pánvi rozpustíme máslo a vše v něm asi 4 minuty smažíme. Přilijeme vývar ... …více»
|
![]() |
15. 12. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Vegetariánské párky: V rendlíku si rozehřejeme olej a opečeme na něm na malé kostičky pokrájenou cibuli, žampiony a papriky. Necháme na ohni tak dlouho, až jsou všechny suroviny měkké. Fazole slijeme z nálevu a rozmačkáme ... …více»
|
![]() |
15. 12. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Zapečená rýže s bazalkou: Paprikové lusky, řapíkatý celer, cibuli a česnek očistíme a nadrobno nakrájíme. Orestujeme, přidáme rýži, krátce opečeme, přilijeme zeleninový vývar z kostky a bazalku a tymián. Přikryté necháme 10 mi ... …více»
|
![]() |
14. 12. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Zelený hrášek: Hrášek poduste na másle s ostatními přísadami. Podlijte vývarem, přidejte smetanu, petrželku. Povařte asi 10 min. ... …více»
|
![]() |
14. 12. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Ochucený hrášek: Na tuku zpěníme cibulku, prohřejeme sterilovaný hrášek. Osolíme, a ochutíme bylinkami. Ochucený hrášek podávejte k pečeným masům. …více»
|
![]() |
14. 12. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Žampiónový hrášek: Slaninu nakrájíme na kousky, rozškvaříme. Prohřejeme na ní hrášek i žampióny. Podlijeme vodou, osolíme a okořeníme. Zaprášíme moukou. ... …více»
|
![]() |
14. 12. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Kaše z hrášku: Hrášek uvařte doměkka. Posolte, přidejte máslo a cukr, rozmixujte. Kaši z hrášku podávejte k vařenému telecímu. …více»
|